خبرآنلاین/ دو روز پیش عدم ثبتنام در رشته ادبیات و علوم انسانی از سال آینده، پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش در مدارس عادی دولتی از سوی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران اعلام شد.
نمی دانم چرا هر دولتی که می آید به نحوی از انحا این آموزش و پرورش را خبر ساز می سازد. کاش کسی کار به ما نداشت و... اما از این که بگذریم به عنوان یک معلم رشته علوم انسانی اجرای این طرح را هرچند فعلا صحبت از اجرای آن در تهران است اما محدود کردن این رشته زیر بنایی به مدارس خاص به گمانم خطراتی را به دنبال دارد .
1- همه استعداد های این رشته توانایی مالی ورود به این مدارس را نداشته و بی شک "" عدالت آموزشی "" که نص صریح قانون اساسی نیز هست زیر سوال می رود .
2- شائبه نام مدارس """ فرهنگ """ و انتساب به آقای حداد عادل خود جای تامل دارد که امید می رود رفع شبهه شود.
3- گمان نمی شود این حرکت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری که با اسلامی سازی علوم انسانی موافق هستند بوده باشد. به گمام این کار بیشتر در راستای حذف علوم انسانی است.
4- در همه دنیا و در بهترین دانشگاه های عالم ، توجه وافری به علوم انسانی به عنوان علوم زیر ساختی شده است. اما این گونه سیاست ها در اموزش و پرورش کشور ما بی شک ما را از قافله دانش های زیر ساختی عقب خواهد انداخت. نگاهی به دروسی نظیر فلسفه ومنطق و آموزش صحیح آن به خوبی جایگاه رفیع علوم انسانی را مبین می سازد.
5- اگر تصور شود که خدای ناکرده روزی رشته علوم انسانی در کشور حذف و یا لااقل به تضعیف گرائیده شود ، سرانجام تفکر و خردورزی چه می شود ؟؟ پاسداری از حرمت زبان و ادبیات غنی فارسی را با اقیانوس بیکرانی از عرفان چه کسی به عهده خواهد داشت ؟؟
6- هم اکنون که حال و روز این رشته در مدارس کشور چندان رضایت بخش نیست ، به گمانم اگر این طرح از حالت پایلوتی خارج و در گشتره کشور اجرا شود باید فاتحه کامل آنرا خواند.
امید می رود مسئولین وقت درایت بیشتری را در اجرای این طرح به خرج داده و از نظر کارشناسی کارشناسان بیشتری استفاده نمایند.
سلام استاد خبر دیشب اصلاح شد و گفته شد رشته علوم انسانی در مدارس به کا ر خود ادامه خواهد ودر بعضی از مناطق مدارس تخصصی علوم انسانی تاسیس خواهد شد واین که خبر عدم ثبت نام از دانش اموزان علوم انسانی تکذیب شد با تشکر