به گفته خودش در سنه 1339 در کوشکنو دیده به جهان گشوده است. روزهایی که مزد کارگر یک ریال اما نان دو ریال و گوشت کیلویی 6 تومان بوده است !!!!
در خانواده ای که جد در جد همه خدمتگزار و عاشق امام حسین (ع) . همه زحمت کش و کاری
آری:
از هشت سالگی نزد استاد مرحوم " حسن حسین " به شغلی روی می آورد که اکنون بعد از گذشت قریب به نیم قرن ، ازمیان همه 18 شاگردی که نزد استادش در اردکان کارآموخته اند ، تنها و تنها او بر آهن تفتیده می کوبد و به فلزسخت ، شکل می بخشد.
آری :
عباس خادم الحسینی را خیلی ها در اردکان می شناسند ، مرد خنده رویی که در یک روز زمستانی میزبان من و دوربینم بود تا به سوالات "از هر دری سخنی" من جواب دهد. آنچه می خوانید و می بینید ماحصل این گفتگو است
عباس از اولین کاری که برایش مزد گرفته است گفت : گرفتن پسته از مغازه حاجی کریم و شکستن آن و همین گرفتن مزد باعت تشویق او به روی آوردن به شاگردی آهنگری شد تا دستش در جیب خودش باشد.
او استاد خودش را ( پدر مرحوم اخوان فرزان ) را آهنگر و خود را چیلونگر نامیدو تفاوت این دو را در نوع محصول ساخته شدبیان کرد . آهنگر بیل ، کلنگ ، تبر و.... می سازد اما چیلونگر داس تیزکنی، کاردک سازی ، میخ طویله سازی و.... می سازد.
از کارش لذت می برد ، دلیلش را زنده کردن ضایعات و تبدیل دوباره آنان برای مصرف اعلام کرد.
تلخ ترین حادثه شغلی اش آتش گرفتن مغازه و سوختن خودش اعلام کرد که یک کمک فنر ماشین در کوره چگونه با انفجار خود ، حسارت بدنی فراوانی را به او وارد کرد.
شاد ترین لحظاتش را عباس خادم الحسینی لحظاتی می داند که جیبش پر از پول است و جلو خانواده سرافکنده نمی باشد. خانواده ای که اکنون با ورود عروس و دامادها 13 نفره شده است.
عباس چیلونگر ماده اصلی سوخت کوره خود را زغال سنگ معرفی کرد که از مشهد خریداری می نماید. او شلوغ ترین فصول کاری خود را فصل پسته ته کنی و زمستان ( به دلیل فروش لوله بخاری و ...) می داند.
استاد عباس از دولتی ها هم گله مند و متوقع بود. او می گفت ای کاش میراث فرهنگی و دولت در ارائه جواز و بیمه و مسایل آن با این شغل ها که تقریبا رو به نابودی است بهتر رفتار می کردند!!!
از زنجیر بافی اردکان از او پرسیدم . گفت او هرگز زنجیری را نبافته است و حدود 100 سال است کسی در اردکان زنجیری نبافته . استاد عباس دلیل افول این شغل هنری را در اردکان نفرینی می داند که پشت سر جماعت زنجیر باف بوده است می داند. نفرینی که بعد از استفاده از زنجیر مضروب نثار اصل و نسب سازنده زنجیر می نموده است !!!
آری :
یک صبح زمستانی هم با استاد عباس خادم الحسینی گذشت . عباسی که این روزها حتی بچه هایش تمایلی به ادامه شغلش ندارند !!!!!!!
....
سلام
مطلب جالب و زیبایی بود . امیدوارم فرهنگ اصیل و غنی مردمان خوب این دیار کهن به بوته فراموشی سپردن نشود .
بزودی کتاب وصیتنامه کامل شهدای شهرستان اردکان به چاپ می رسد
مهدی واحدیان اردکانی نویسنده و پژوهشگرمسائل فرهنگی ودفاع مقدس در در خصوص کتاب وصیتنامه کامل شهدای شهرستان اردکان گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اصل فرمایشات رهبری است، همانطور که در زمان امام راحل، اصل و مبنای هدایت نظام بر اساس منویات ایشان بود، بعد از ارتحال امام مجموعه ای تدوین شد به نام صحیفه امام، این مجموعه حاصل تمام دیدارها، سخنرانی ها، نامه ها و... بود که امام در شرایط مختلف فرموده بودند، کتاب وصیتنامه کامل شهدا نیز صحیفه شهدا است، چرا که این صحیفه برگرفته شده از فرهنگ جاری دفاع مقدس است.
مسئول کمیته تالیفات گنجینه ایثار وشهادت شهرستان اردکان در ادامه افزود: هر کاری در ابتدای امر با آزمون و خطا مواجه است و این کتاب هم از این قضیه مستثنی نیست امید است ادب دوستان محترم نقاط قوت وضعف اثر در پیش رو را جهت بهتر شدن ارائه نمایند
این نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: کتاب وصیتنامه کامل شهدا مخاطبین مختلفی دارد، مخاطبین درجه اول آن خانواده های شهدایی هستند که وصیتنامه آنان در این کتاب به چاپ رسیده است، مخاطبین بعدی افرادی هستند که علاقه مند به مقوله دفاع مقدس هستند، مخاطبین بعدی نیز افرادی که وجود یا عدم وجود چنین کتابهایی برای آنان تفاوتی ندارد و در نهایت افرادی که نسبت به این فرهنگ عناد دارند. بنابراین امیدواریم این اثر هم، ارزانی تمامی دوستان از همه اقشار باشد وبشود بنوعی با استفاده از آن بهره وافر عایدشان شود
واحدیان با اشاره به ویژگی های فنی کتاب وصیتنامه شهدا تصریح کرد: در نظر داریم اگر امکانات ووضعیت مالی مان اقتضا کند اصل تصویر وصیتنامه ها هم به چاپ برسانیم که این مجموعه را منحصر به فرد خواهد است و استفاده از این شیوه می تواند طیفهای مختلف مخاطب را جذب کند.
نویسنده "حدیث ایثار " در ادامه گفت: خاطرم هست در جایی مطالعه می کردم به نکته ای از یک پژوهشگر فرانسوی برخورد کردم که ایشان روی وصیتنامه های شهدای کشورمان کار کرده بود از معنویتی که در درون وصیتنامه ها وجود داشت شگفت زده شده بود و در جایی اشاره کرده بود که این وصیتنامه ها چقدر بی نظیر است.
واحدیان ادامه داد: این کتاب نیاز قشرهای مختلفی از اجتماع را رفع خواهد کرد و مخاطب خاص، یعنی جامعه پژوهشگر و دانشگاهی را نیز راضی خواهد نمود.
وی افزود : به صورت مشخص خیلی از کشورها هستند که در تاریخ معاصر آنها جنگی اتفاق نیفتاده است اما به هر شکل ممکن می خواهند روحیه ای حماسی را برای مردم کشور خود ایجاد کنند، در صورتی که دوران دفاع مقدس ما، مجموعه ای از حماسه ها بود و آخرین نمود حماسه در وصیتنامه ها است و اساسا در سطر سطر این وصیتنامه ایثار و حماسه موج میزند.
وی با توجه به نقش شهیدان در حفظ تمامیت مرزی ملتها گفت: پشت هر حفظ مرزی پشتوانه ای الهی است که منبعث از خون شهیدان است، این کتاب می تواند به عنوان مرجعی برای نسلهای آینده مطرح شود تا زمینه را برای فرهنگ سازی و ایجاد الگو برای آن نسل فراهم کند.
واحدیان با اشاره به فرازی از سخنان حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: "پنجاه سال عبادت کرده اید و خدا قبول کند، یک روز هم یکی از این وصیتنامهها را بگیرید و مطالعه کنید و تفکر کنید" گفت: وقتی وصیتنامه ای از شهیدی را به تصویر می کشید و در دسترس مخاطبان قرار می دهید، حاصل پنجاه سال عبادت را منتشر کرده اید و توشه الهی فراوانی را جمع آوری کرده اید.
نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس تاکید کرد: چاپ اصل تصویر سند وصیتنامه به بهره گیری بهتر از وصیتنامه کمک فراوانی می کند، وی در پایان گفت: شهدا یگانه حاصل وجودی خود را در عالم در طبق اخلاص نهاده و به انقلاب و اسلام تقدیم کردند، باید بتوانیم راوی ایثار و فداکاری این عزیزان باشیم و ما بازماندگان قافله شهدا دین خود را به دوستان شهیدمان از این طریق اداء نمائیم
گزارش خیلی خیلی زیبایی بود.
آقای عابدی منظورتون از 18 نفر کیه که این عباس آقا آخرین بازماندست ؟
خدا هم رحمت کند ابوی اخوان فرزان را (اوس حسن جملیان)
اون 18 نفر را اگه میشناسین نامشونو بنویسید چه مرحوم و چه در قید حیات . ممنون
عباس چیلونگر دگه چیلونگر نیست عباس زرگره یکی تکه آهن پاره مده دستد به اسم قلاب خدا تومن، ما خو اسمش گذاشتم عباس زرگر